13 Mars 2024

Për disa herë rresht VOAL.ch, portali më i madh informues i shqiptarëve në diasporë e website kryesor ku Unioni i Gazetarëve Shqiptarë Profesionistë të Diasporës publikojnë reagimet e qëndrimet e tyre mbi aktualitetin në Shqipëri, është goditur nga sulmet kibernetike.

Fundjavës së kaluar e përgjatë ditëve në vazhdim, sipas analizës së bërë nga eskpertët e IT, që ende po punojnë për mbrojtjen e tij e rikthimin në normalitet, është konfirmuar se VOAL.ch u godit nga sulme vektorësh hacker duke dëmtuar arkitekturën e platformës mbështetëse të këtij web site.

Unioni i Gazetarëve Shqiptarë Profesonistë të Diasporës shpreh shqetësimin se çfarë ka ndodhur me portalin e tyre e me sektorin e informimit publik në Shqipëri, është pjesë e një strategjie politike për të asgjesuar fjalën e lirë, punën profesioniste e misionin kryesor të gazetarit, të vërtetën.

Me një kontribut shumëvjecarë në përcjelljen e ngjarjeve dhe analizave politike, historike e kulturore, VOAL është një pikë referimi kontribuese për shqiptarët në diasporë e urë lidhëse për një komunikim sa më profesional e të vërtetë mbi aktualitetin shqiptar.

Prej tre vitesh VOAL, është dhe platforma kryesore ku UGSHPD publikon qëndrimet kritike mbi ngjarjet politike në Shqipëri me apelin e vazhdueshëm pêr një media të pavaruar e të pakontrolluar nga pushteti.

Skandalet e qeverisë shqiptare, përpjekjet e metodat e saj për të asgjesuar opozitarizmin, median e pavaruar dhe disaporën kanë qënë në fokusin e reagimeve të Unionit të Gazetarëve Shqiptarë Profesionsitë të Diasporës e të portalit VOAL.ch i cili ka qenë i pari që ka përcjellë sitatuën e rëndë e të paprecedent me simbolin e diasporës shqiptarë, Shoqatën Vatra.

Mbrojtja e mendimit të lirë, fjalës së lirë, të vërtetës pa kompromis, ka qënë dhe mbetet guri themeltar i këtij portali.

Nuk ka një shoqëri të lirë pa një mendim e media të lirë.

13 mars 2024

Unioni i Gazetarëve Shqiptarë Profesionistë të Diasporës (UGSHPD)

Verband Albanischer Berufsjournalisten der Diaspora (VABD)

Union of Professional Albanian Journalists of Diaspora (UPAJD)

L’Union des journalistes professionnels albanais de la diaspora (UJPAD)

Unione dei Giornalisti Professionisti Albanesi della Diaspora (UGPAD)

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *